9.30.2013

« Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας » στη Παραμυθοχώρα


           

                                    
              
                        




























                                                  Ευγένιου Τριβιζά
« Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας »

Η αδίσταχτη Δόνα Τερηδόνα, η τετραπέρατη Λουκία, ο ατρόμητος οδοντογιατρός 
Θανάσης Πολφός και οι σπαρταριστοί γορίλλες με τα σομπρέρο ζωντανεύουν στη σκηνή της Παραμυθοχώρας για να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στην Ισπεπονία, έναν από τους πιο μαγευτικούς κόσμους του ποιητή παραμυθιών, Ευγένιου Τριβιζά.
Την απίστευτη αυτή ιστορία της πεντάμορφης Σπανιόλας αρχόντισσας που ο καθρέφτης της τη διαβεβαιώνει ότι έχει το πιο λαμπερό, το πιο αστραφτερό, το πιο γλυκό και φωτεινό χαμόγελο του κόσμου και του μικρού κοριτσιού που όταν χαμογελάει λάμπει ο ήλιος και ανθίζουν οι τριανταφυλλιές, τη διηγήθηκε στον Ευγένιο ένας έμπορος μαγικών χαλιών και μαγικών κουρελούδων από τη Βαγδάτη που την είχε ακούσει στην Ισπεπονία από τη γιαγιά του πρώην ταυρομάχου Ελ Πεπόλδο ντε Θαλούθας ντε Βερέγγας. Ο Ευγένιος τη διηγήθηκε με τη σειρά του σε μας μια καλοκαιριάτικη μέρα που είχαμε ναυαγήσει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων και πίναμε μαζί του βυσσινάδα με παγάκια από δροσοσταλίδες στο δάσος με τα ερωτευμένα τρυποκάρυδα.
Ο Πουκιπόν ο άσπρος του ελέφαντας είχε τότε την ιδέα να παρουσιάσουμε την ιστορία στην Παραμυθοχώρα και η Σύνθια ο παπαγάλος, η Λιλή η παρδαλή λεοπάρδαλη, 
ο Πελέ ο ταχυδρομικός πελεκάνος και όλοι οι φίλοι του Ευγένιου συμφώνησαν.
Έτσι κι έγινε.
Στην παράσταση που θα παρακολουθήσετε, ηθοποιοί, κούκλες μάπετ, θέατρο σκιών, μαύρο θέατρο και πολυμέσα λειτουργώντας αρμονικά δημιουργούν μια απολαυστική παραμυθένια ατμόσφαιρα που ελπίζουμε ότι θα σας διασκεδάσει, θα σας εμπνεύσει, θα σας ενθουσιάσει και θα σας κάνει να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο την οδοντόβουρτσά σας. 

"Καλοί μου φίλοι, 
Μετά από τη μαγευτική απόδοση της Μάγισσας Φουφήχτρας που τόσο πολύ αγαπήθηκε από τα παιδιά και τόσο πολύ μισήθηκε από την ίδια, που ακόμα 
ψάχνει να βρει κάποια ευκαιρία για να μεταμορφώσει όλους τους συντελεστές της παράστασης περιλαμβανομένου του ηλεκτρολόγου, σε μανταλάκια, εκτός από τη σκηνοθέτιδα την οποία σκοπεύει να μεταμορφώσει σε φούντα παντόφλας, η Παραμυθοχώρα τολμάει αυτή τη φορά να αναμετρηθεί με μία άλλη άκρως επικίνδυνη και αδίστακτη ηρωίδα των βιβλίων μου.
 Η ηρωίδα αυτή είναι σαγηνευτική, είναι πεντάμορφη! Είναι ύπουλη! Είναι μοχθηρή! Είναι ματαιόδοξη! Είναι αποφασισμένη να συντρίψει αλύπητα όποιον έχει ωραιότερο χαμόγελο από το δικό της. Είναι η διαβόητη Δόνα Τερηδόνα! 
Καραδοκεί αθέατη πίσω από κάθε λόφο με κουραμπιέδες, πίσω από κάθε τριώροφη γαμήλια τούρτα, πίσω από κάθε σοκολατένιο δέντρο με ζαχαρωμένα μήλα.
'Ενα σας λέω! Φυλαχτείτε!"

Ευγένιος Τριβιζάς

cid:063DD5F2-7F81-4BF7-843F-3804C5D0106E@lanΟι συντελεστές της παράστασης

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μαρία Παπαγεωργίου
Σκηνογραφία-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Κατασκευή κούκλας-Κοστούμια: Σπυριδούλα και Μαρία Παπαγεωργίου
Χορογραφίες: Δήμητρα Κρητικίδη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Παίζουν: Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Zωή Χατζηδημητράκη




Παραστάσεις  για το κοινό κάθε Κυριακή στις 12:00

(Έναρξη Κυριακή 20/10/2013)  Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ
Μετά την παράσταση ακολουθεί εργαστήριο κατασκευής κούκλας με τιμή 3€

Δεν υπάρχουν σχόλια: