4.11.2013

Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ... και η παράξενη χορωδία του δάσους


Σάββατο 13.04.2013 / Ώρα 12:00
ΑΘΗΝΑ (ΣΤΑΔΙΟΥ 24) - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ
Τατιάνα Ζωγράφου και Κώστας ΜάγοςΟ Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ... και η παράξενη χορωδία του δάσους, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Τατιάνα Ζωγράφου και Κώστας Μάγος
Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ... και η παράξενη χορωδία του δάσους, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το μουσικό παραμύθι Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ... και η παράξενη χορωδία του δάσους , του Κώστα Μάγου σε μουσική και στίχους της Τατιάνας Ζωγράφου και εικονογράφηση της Κατερίνας Χαδουλού.

Πρόκειται για την ζωντανή αφήγηση του παραμυθιού με όλα τα τραγούδια που περιέχονται στο CD που συνοδεύει την έκδοση. Οι εξαίρετοι μουσικοί, οι τραγουδιστές και η συνθέτρια σχεδίασαν με πολλή όρεξη και αγάπη αυτή την μικρή συναυλία, που υπόσχεται να μας κάνει να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα κοινό τραγούδι στο πολύχρωμο ταξίδι της ζωής μας.

Τραγουδούν: Κωστής Ρασιδάκις, Κώστας Ζαμπούνης, Τατιάνα Ζωγράφου, Λουκάς Πανουργιάς, Κυριακή Τροχάνη.

Παίζουν: Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Αμαλία Κουντούρη (φλάουτο), Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης ( βιολοντσέλο)


Για παιδιά από 4 ετών.
Είσοδος ελεύθερη.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του καφέ.


Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, www.infokids.gr, περιοδικό Τaλκ, www.talcmag.gr, www.elamazi.gr, www.paidorama.com, www.goneisonline.gr, περιοδικό Γονείς και δράση, www.daysart.gr, www.pamebolta.gr, www.flowmagazine.gr 



Τατιάνα Ζωγράφου
Είναι δασκάλα μουσικής στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού. Της αρέσει να πηγαίνει Πετώντας στην πόλη (Μbi, 2004) παρέα με τον Κόκκινο γάτο της και ένα μαντολίνο (Εν πλω, 2009). Δεν βιάζεται να μεγαλώσει (Μελωδικό Καράβι, 2007) και γι’ αυτό με χαρά τραγουδάει στην Παράξενη χορωδία του δάσους μαζί με τον Κρίκι-κρικκαι τον Τζίκι-τζικ(Καλειδοσκόπιο, 2012). Σπίτι της (Εν πλω, 2009) οι καρδιές των παιδιών και καρδιά της οι δυο κόρες της.
…Με τον δικό της Μυστικό τρόπο (Καλειδοσκόπιο, 2011).



Κώστας Μάγος
Ο Κώστας Μάγος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε δημόσια δημοτικά σχολεία. Από το 2007 είναι λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει και ερευνά ζητήματα σχετικά με τη διαπολιτισμική διάσταση της εκπαίδευσης.



Κατερίνα Χαδουλού
Η Κατερίνα Χαδουλού γεννήθηκε το 1980 στη Νάπολη της Ιταλίας. Το 2001 εισήχθη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ (1η θέση στη σειρά εισακτέων) και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα (9η θέση στη σειρά εισακτέων). Σπούδασε Ζωγραφική στο ΣΤ' Εργαστήριο με δάσκαλο τον Τρ. Πατρασκίδη. Αποφοίτησε με άριστα τον Σεπτέμβριο του 2006. Από το 2003 έως και το 2008 παρακολούθησε μαθήματα Γραφικών Τεχνών, Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου με καθηγήτρια τη Λεώνη Βιδάλη. Κέρδισε το 2ο Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του 9 της Ελευθεροτυπίας (Σεπτέμβριος 2006) και το 2ο Βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Comix" (Σεπτέμβριος 2007). Το 2009 απέσπασε Βραβείο ΕΒΓΕ Γενικής Εικονογράφησης και το 2010 το Βραβείο Εικονογράφησης ΙΒΒΥ για το βιβλίο "Η περιπέτεια των 4 εποχών" (εκδόσεις Καρυδάκη, 2009). Έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια και ομαδικές εκθέσεις. Από το 2007 έως το 2009 εκπόνησε καλλιτεχνικό έργο στο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών της ΑΣΚΤ με υποτροφία του ΙΚΥ. Εργάζεται ως εικονογράφος από το 2007. Η εικαστική της γλώσσα είναι ανθρωποκεντρική που φέρει έντονα τα ίχνη του γερμανικού εξπρεσιονιστικού κινηματογράφου και της τεχνοτροπίας του σουρεαλισμού, αντλεί από τον κυβισμό και ακολουθεί συχνά την τεχνική του κολάζ ή τη λογική του γκράφιτι. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: