4.16.2013

Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς


Σάββατο 20.04.2013 / Ώρα 12:00
ΑΘΗΝΑ (ΣΤΑΔΙΟΥ 24) - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΙΑΝΟΣ
Βασιλική ΝευροκοπλήΟ Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς, εκδόσεις Ελληνική Βιβλική Εταιρία

Βασιλική Νευροκοπλή
Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς, εκδόσεις Ελληνική Βιβλική Εταιρία

Οι εκδόσεις Ελληνική Βιβλική Εταιρία και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Ο Καλλίστρατος και το χωράφι της καρδιάς της Βασιλικής Νευροκοπλή 
σε εικονογράφηση της Αθηνάς Ρομπιέ.


Αν κάθε ανθρώπινη καρδιά είναι ένα χωράφι,
τότε ποια καρδιά γίνεται δρόμος, ποια γεμίζει πέτρες
και ποια αγκάθια; Ποια είναι η καλή και εύφορη γη;
Ο Καλλίστρατος δίνει τη δική του απάντηση
μέσα από το μαγευτικό παραμύθι του:
«Το χωράφι της καρδιάς».


Μετά την αφήγηση της Βασιλικής Νευροκοπλή θα ακολουθήσει ένα πολύχρωμο διαδραστικό παιχνίδι με την εικονογράφο Αθηνά Ρομπιέ, όπου το κάθε παιδί θα ζωγραφίσει την δική του καρδιά!

Για παιδιά από 6 ετών.
Είσοδος ελεύθερη.


Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, www.infokids.gr, περιοδικό Τaλκ, www.talcmag.gr, www.elamazi.gr, www.paidorama.com, www.goneisonline.gr, περιοδικό Γονείς και δράση, www.daysart.gr, www.pamebolta.gr, www.flowmagazine.gr




“Το χωράφι της καρδιάς” είναι το ιδιαίτερα πρωτότυπο νέο παιδικό βιβλίο της Βασιλικής Νευροκοπλή και το πρώτο της παιδικής σειράς που εγκαινιάζει η Ελληνική Βιβλική Εταιρεία με πρωταγωνιστή τον παραμυθά Καλλίστρατο.
Αφού οι παραβολές είναι για τους μεγάλους και τα παραμύθια για τα παιδιά, ο Καλλίστρατος αναλαμβάνει με παραμυθένιο λόγο να απαντήσει στα παραπάνω διαχρονικά ερωτήματα. Το καταφέρνει μέσα από την περιπετειώδη ζωή ενός ψαρά και τους ανθρώπους που συναντά στο δρόμο του. Άνθρωποι με αρετές και κακίες. Άνθρωποι που αγαπούν τον πόλεμο, την εξουσία ή τον πλούτο, κι άλλοι που αγαπούν τον φτωχό, τον πονεμένο, τον βασανισμένο συνάνθρωπό τους.
Ένα ευφάνταστο παραμύθι που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Ένας καθρέφτης της δικής μας καρδιάς και των άλλων.




Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή, βραβευμένη με βραβείο Διαβάζω 2008 και βραβείο Κύκλου του ελληνικού παιδικού βιβλίου, με το έβδομο στη σειρά παραμύθι της, επιχειρεί κάτι εντελώς ασυνήθιστο και πρωτοποριακό. Εγκαινιάζοντας τη νέα σειρά παιδικών βιβλίων της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, προσφέρει στους μικρούς, αλλά και στους ενήλικους αναγνώστες, ένα παραμυθένιο ψηλάφισμα στις παραβολές του Ευαγγελίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: