2.11.2013

Πηγαίνω στο νηπιαγωγείο, πηγαίνω στο δημοτικό



Το βιβλίο αυτό δεν στοχεύει να δώσει ένα πρόγραμμα-συνταγή για εφαρμογή του μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου. Στόχος του είναι να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς, με τα στοιχεία που προτείνει, στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν το δικό τους πρόγραμμα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις ανάγκες των παιδιών της τάξης τους, και επίσης, θα είναι σύμφωνο με τις βασικές αρχές της διαθεματικότητας.
Επιδιώκει να αποτελέσει ένα υποστηρικτικό υλικό σ΄ αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε, τόσο η δυναμική της ομάδας όσο και η προσωπικότητα του κάθε εκπαιδευτικού είναι σε κάθε περίπτωση μοναδικές, ώστε κάθε χρόνο ο ίδιος ο εκπαιδευτικός αποφασίζει και αναπροσαρμόζει τις επιλογές τους με σκοπό την μέγιστη ανταπόκριση στις απαιτήσεις της τάξης του και τον σκοπό και τις επιδιώξεις του προγράμματος.
Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι τα φύλλα εργασίας που προτείνονται, δεν στοχεύουν να αποτελέσουν ένα ασύνδετο και διάσπαρτο υλικό απασχόλησης των παιδιών, αλλά έχουν αναπαραστατικό χαρακτήρα και λειτουργούν ως κριτήρια αξιολόγησης των εννοιών που ήδη έχουν προσεγγιστεί βιωματικά από τα παιδιά.
Συγγραφέας: Ρεβέκκα Κατσαντώνη
Σελίδες: 64
ISBN: 978-960-7661-42-5
Εκδότης: Μένανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: