2.04.2013

«Ο Γύρος του Κόσμου με 80 Βιβλία» Σάββατο στις 16:30 στην ΕΤ1


Τα βιβλία ταξιδεύουν;
Και… καλά… αν δεχτούμε ότι ταξιδεύουν… Μπορούν να γυρίσουν όλο τον κόσμο;
Ή για να αντιστρέψουμε το ερώτημα…
Είναι δυνατό να γυρίσουμε όλο τον κόσμο με 80 βιβλία;
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο της προσφοράς του στους νέους, ανέλαβε τη δημιουργία μιας νεανικής τηλεοπτικής εκπομπής για το βιβλίο με τίτλο « Ο Γύρος του Κόσμου με 80 Βιβλία». Η εκπομπή έχει 26 επεισόδια διάρκειας 30 λεπτών και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 16:30 στην ΕΤ1. Δημιουργήθηκε από νέους καλλιτέχνες και απευθύνεται στους εφήβους που διαβάζουν και θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το βιβλίο.
Στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάζονται επιλεγμένα βραβευμένα βιβλία που μέσα από την αφήγηση οδηγούν τους τηλεθεατές να γνωρίσουν τον κόσμο εκτός Ελλάδας. Στα 26 επεισόδια προβάλλονται πολλά κλασικά βιβλία που έχουν διαβαστεί από γονείς και παιδιά και μπορούν να συζητηθούν στην οικογένεια, στις παρέες και στο σχολείο.
 Advertisement
Η εκπομπή συνδυάζει με νεανικό και ανάλαφρο ύφος την υπόθεση του βιβλίου με βασικές πληροφορίες για τόπους, συγγραφείς, εκδότες και εικονογράφους. Η ιστορία που αφηγείται το βιβλίο αναμειγνύεται με τα σκηνικά ευρήματα και τις απόψεις των αναγνωστών.
Η εκπομπή συνοδεύεται από ιδιότυπους διαγωνισμούς που μπορεί κανείς να παρακολουθεί στη διεύθυνση 80BIBLIA.IME.gr. Εκεί οι τηλεθεατές καλούνται να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους πάνω σε βιβλία που έχουν διαβάσει και αν βρουν τη σωστή απάντηση, μπορούν να διαλέξουν ένα βιβλίο – δώρο από τη βιβλιοθήκη του «Ελληνικού Κόσμου».

 Advertisement 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ:
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου
Παρουσιαστές: Τεύκρος Μιχαηλίδης,  Γιώργος Νούσης
Σενάριο: Νίκος Πατηνιώτης, Άγγελος Κοβότσος, Ελένη Φιλιούση
Σκηνικό: Ανδρέας Αγγελιδάκης
Εκπαιδευτική σύμβουλος: Ειρήνη Βοκοτοπούλου
Έρευνα: Αντιγόνη Βιντιάδη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μάριος Φραντζελάς
Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Μάντζαρης
Κοστούμια: Ιωάννα Ζαφειροπούλου
Μοντάζ – Γραφικά: Κοσμάς Φιλιούσης
Σκηνοθεσία: Χλόη Μάντζαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: